PI4CC


Contest Club
QRV since 1993.


Contesten aan de andere kant van de Oceaan by Pe2mc

Het idee om een contest te doen aan de andere kant van de oceaan.. Hoe bedenk je zo iets!
Dat zou erg gaaf zijn, maar door druk en tijd komt het er nooit van om dit eens goed te  plannen. Peter PJ4NX maakte mij regelmatig gek met de temperatuur op Bonaire en je kan je voorstellen je bent jaloers! Regelmatig moet je aanhoren dat het weer zo lekker is en in combinatie met een contest dit geweldig zou zijn. Na ongeveer een jaar dit aan gehoord te hebben, maakte Peter  mij erop attent dat de US boys van (PJ4E) nog mensen zochten voor de contest op Bonaire. Ik heb vervolgens met mijn vrouw overleg gehad.  Ze zei: Als je het leuk vind moet je het doen. Deze kans krijg je niet altijd. Dus ik gelijk die zelfde avond Peter gebeld en gezegd: Regel het, zeg tegen je US boys dat ik mee wil doen! Op het werk gelijk vrij gepland en nu maar hopen dat ze het goedkeuren.. Dit gebeurde gelukkig ook na niet al te lange tijd. Hierna ga je natuurlijk rond bellen en vertellen aan je vrienden dat je een contest gaat doen aan de andere kant van de plas. Een hele goeie vriend is Bert PE2KY. Ik vertelde dit nieuws als eerste natuurlijk aan hem. Zijn opmerking was: Doe er maar twee! Ik zeg dat meen je niet. Ja, anders zeg ik het toch niet..?! Zo gezegd zo gedaan. Twee tickets besteld online via KLM dat was de enig mogelijke vlucht die kant op met de data die we wilden. KL769 Bonaire voor.. Jawel een hele week! Ben je dan gek of niet.?!! 21 oktober  2008 was de dag van vertrek. We zouden aankomen om 18.00 uur lokale tijd. Na 9 uur reizen wil je eigenlijk rustig aan doen.. Nou, dat hebben we geweten. Peter nam ons gelijk mee naar de kroeg en we hadden onze tassen nog niet staan of we zaten alweer aan het eten en daarna aan het bier. Ik moet zeggen, het eten was heerlijk.  De volgende morgen sta je op en het is gewoon 28 graden. Nederland zou zo rond de 10 graden zijn geweest in oktober. Je loopt dus echt letterlijk in je korte broek. Dat is gek, in de winter met je korte broek maar wel heerlijk. Na een korte rondleiding in Peter zijn stulpje ook nog wat leuke kiekjes gemaakt zoals deze van onze vrienden die er elke morgen zijn.

Wat ga je verder doen  die week, we hebben nog een aantal dagen te gaan tot de contest. De boel maar eens verkennen en lekker rond het eiland gereden. Peter had het één en ander al geregeld en we wisten nog niet alles. Na enig vragen kwamen we er achter dat hij Wout gevraagd had om een vlucht te doen rond het eiland. Dat zou super zijn! Op vakantie en dan in een vliegtuig een rondje Bonaire maken. Zo iets doe je in een film maar niet in een weekje Bonaire. Dus wel en daar gingen we.. Natuurlijk ook het foto toestel mee want zulke kiekjes wil je vast leggen op de camera. Zelfs Peter mocht een stukje vliegen. Een zend amateur achter het stuur in een vliegtuig dat maken we niet vaak mee. PJ4NX/AM hier het bewijs.

Na deze geweldige vlucht was het tijd om maar eens een kijkje te gaan nemen waar we nou zouden gaan contesten. Dit was natuurlijk de hoofdreden en een bezoek aan Peter (PJ4NX) om naar Bonaire te gaan . De plaats waar we naar toe moeten rijden is Rincon, dit ligt 20min vanaf de woonplaats van Peter.. Eenmaal aan gekomen ontmoeten we een aantal amerikanen. Kyle WA4PGM , Roy W4KY, John K6AM,  Kelly N0VD. Het was erg gezellig, maar we kwamen natuurlijk niet alleen voor de lol. Eens kijken wat we kunnen doen voordat de contest van start gaat. Alles zag er op het eerste gezicht goed uit, maar we hoorden al snel de problemen. Twee rotors wilden niet draaien en de 40mtr beam had een slechte SWR. Dit was waarschijnlijk gekomen door de laatste storm van 2 weken geleden deze had schade gemaakt aan de beam. De rotors zouden we nog wat aan kunnen doen. Dit hebben we ook gedaan. Bert PE2KY klom de mast in na enige tijd en heeft de rotor een zet kunnen geven en tevens deze ingespoten met olie. Gelukkig, er draait weer een beam dat is een van de twee rotors. Als de andere niet zou werken hadden we nog steeds een groot probleem. De C3 zou op mast twee dan ook niet gebruikt kunnen worden omdat deze Zuid stond en dan is de beam waardeloos. Europa is voor Bonaire Noord Oost en daar wil je toch die beam heen hebben. Na lang zoeken kwam John K6AM erachter.  Een van de afslag schakelaars bleef open staan. Hierdoor draait de rotor maar één kant op en niet meer terug. Een korte draadbrug was de oplossing en gelukkig draait ook de tweede rotor. Als laatste de 40mtr beam, hoe gaan we dit oplossen.?  Na goed overleg was dit gewoon niet haalbaar in de tijd en werk wat erin zou zitten. Het enige wat we konden doen was een inverted V spannen en deze gebruiken voor 40mtr. Dit resulteert natuurlijk in minder contacten, maar beter iets dan niets.

Dit is een van de 3 beams die er staan. Dit is een C5 op 20mtr hoog en de C3 en 2 elm voor 40mtr staan op de tweede tower van 27mtr hoog. Wat een uitzicht als je op 20mtr hoog staat. Dit alles was klaar en we konden van start op vrijdag avond met de contest. De US boys lieten we na een mooie middag achter met nog wat regel dingen en wij zouden weer een lekker hapje gaan eten. Dat eten, je zou denken heerlijk iets bonairiaans maar nee hoor.. Patat met mayo hihi. Wel lekker bij de lokale friet tent.

Bert en zowel Peter en ik uiteraard genieten van ons broodje hamburger dit hebben we wel verdiend na een zware klim en het rijden heen en weer. Hihi . Maar niet gaan slapen want de contest zou die avond al beginnen . Die avond nog snel even een diner met Peter en zijn vriendin om ons goed voor te bereiden op de 48 uurs contest in Rincon. Na terug komst ons even opfrissen en daar gaan we dan. Op naar Rincon, laat de contest maar beginnen! Bij aankomst waren de Boys al begonnen en men vertelde dat de condities er wel zijn, maar niet zoals voorgaande jaren. Na de 4 uur shift waren wij aan de beurt, goed daar gaan we dan. Ik moet zeggen dit is niet met woorden te beschrijven wat een pile up en een aanbod van amateurs.. De S meter staat op 9+20 db en je hoort totaal niets meer. Wat een gekkenhuis. Als eerste zat ik op 15mtr en Bert ging op 20mtr aan de gang. Alles liep na enige tijd  prima en ik kon het haast niet geloven zelf, ik had een pile up op 15mtr! Dit kan je in europa wel vergeten met deze condities. De twee yanken zaten te kijken naar me van moet je hem zien.. Dit geeft je uiteraard een kik en je gaat er totaal voor. Er is zelfs een Youtube opname gemaakt vanuit Brazilie. Het moet niet gekker worden of we komen in de krant! hihi.

            Bert PE2KY                 Peter PJ4NX              Marco PE2MC

    Roy W4KY, John K6AM        Kyle WA4PGM

Ik moet zeggen: We hebben genoten van de gezelligheid met het team en het contesten.!
Score has been submitted.

Summary:
 Band  QSOs  Zones  Countries
------------------------------
  160:  274    12       45
   80:  824    21       91
   40:  703    26       95
   20: 3422    34      131
   15: 2349    31      118
   10:  134    13       30
------------------------------
Total: 7706   137      511  Total Score = 14,563,800

Dit was wel minder dan vorig jaar, maar als plus punt zijn we wel PJ2T voor gebleven. Als je iets wil ervaren in het leven is het dit wel.. Als zend amateur de pile up aan de andere kant van de oceaan.!
Na de contest hadden we nog een aantal dagen om te relaxen. Dit hebben we natuurlijk gedaan. Het mooie weer moet je ook van genieten en zeker een duik nemen in het heerlijke water. Peter kwam tevens nog op het idee om naar klein Bonaire te gaan. Dat leek ons wel leuk. We belden Wout op en die zei: Prima, als we vrijdag dan als afsluiting een BBQ organiseren bij Peter. Nou dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Dus de volgende dag een kleine trip maken richting klein Bonaire en een duik genomen in de zee..

 


Aan een begin is natuurlijk ook een eind en dit was na een week het geval.. We hebben een mooie terug reis gehad en alles is goed verlopen. Ik, Marco PE2MC en Bert PE2KY willen met name Peter PJ4NX  en Irma hartelijk bedanken voor alle gastvrijheid en de leuke week op Bonaire. Op en top verzorgd!
Team Bert (PE2KY), Peter (PJ4NX), Marco (PE2MC), Roy(W4KY),John(K6AM),Kyle(WA4PGM)
Voor meer informatie http://www.pe2mc.nl
See ya al next year in the pile up PJ4E

 

 

© Copyright 1996 - PI4CC All rights reserved.